שייקה אל מאיסה, הזמינה 650 חברי TEDx מ-60 מדינות לכנס בקטאר, ובירכה אותם באלו המילים: "הרבה סיפורים של העולם הערבי מסופרים מפרספקטיבה מערבית, והגיעה העת שהעולם הערבי יספר את הסיפורים שלו בקולו שלו. אין זו שאלה של הסכמה או מחלוקת ביחס לסיפור, אלא עניין של אותנטיות. אני סבורה ש-TEDx נוצר לשם כך. הוא מספק את הפלטפורמה לכל אחד לשתף את הרעיונות שלו. תיהנו. הכירו אנשים חדשים. קבלו את השונות שלהם ואמצו בברכה את רעיונותיהם".
הרעיון של TED נוסד סביב "רעיונות שראוי להפיץ" (Ideas worth spreading) והפך לאירוע החשוב ביותר של שוחרי הידע והחדשנות. זוהי מתכונת מרשימה לבחירת אנשים שיש להם רעיון או סיפור שראוי להישמע.
כשקראתי את הכתבה, לאחר שצפיתי בראיון עם ד"ר נמרוד קוזלובסקי בתוכנית בוקר, צץ בי רעיון שניתן, בהחלט, ליישמו בבית הספר: הקמת "TED" בית ספרי. הכוונה, לבנות פלטפורמה באתר האינטרנט של בית הספר, בה יוכלו תלמידים להציג את רעיונותיהם, ולשתפם עם שאר התלמידים/מורים, כמובן, בהדרכה של מורה שילווה את הפרויקט.
אפילו על שם חשבתי: רש"פ - רעיון שווה פרסום!!!. רש"פ יהווה במה להכרת התלמידים, קבלת השונות ואימוץ רעיונות, כדבריה של שייקה אל מאיסה.
מזמינה את כולם לאמץ וליישם את הרעיון....
לכתבה: http://www.holesinthenet.co.il/archives/43201